keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Foorumihumua

Terveiset Malmöstä!

Ilta alkaa jo hämärtää, ja Euroopan sosiaalifoorumin avajaistapahtuma Folketsparkissa on juuri päättymässä.

Suomalais-venäläinen karavaanimme pääsi vihdoin onnellisesti perille, yli 24 tunnin bussi- ja laivamatkan jälkeen. Kaikki meni lopulta hienosti, vaikka yli 200 ihmisen seurueen koordinoiminen kysyykin hieman luovaa järjestelykykyä. Vain yksi rouva jäi vahingossa pysähdyspaikalle (saatiin lopulta takaisin kyytiin), ja moottoritien liittymän kupeessa vielä juoksutettiin kyydistä unohtuneita lippuja -mielenosoitusta varten- bussista toiseen. Kiitokset Vasemmistonuorille, joilla oli päävastuu reissun käytännön järjestelyistä! Tullaan mielellään toistekin teidän kyydillä.

Jo meidän seurueemme kokoonpano antoi kirjavuudessaan esimakua siitä, miten erilaisia tahoja foorumiin osallistuu: mukana oli joukko suomalaisia järjestöjä ja vaihtoehtolehtiä (Ny Tid, Voima, Ydin, Le Monde Diplomatique) sekä venäläisiä ay-aktiiveja, vammaisjärjestöjen edustajia, siperialaisia ympäristöaktivisteja ja erilaisia vasemmistoliikkeitä. Juuri kohtaamiset uusien ihmisten ja liikkeiden kanssa ovat useimmille foorumin parasta antia.

Ruotsin ammattiyhdistysliikkeen keskusjärjestön LO:n puheenjohtaja Wanja Lundby-Wedin muistutti puheessaan yhteistyön tärkeydestä, jos talouden ehdoilla etenevää globalisaatiota halutaan suitsia. Puhe oli innostava ja kirvoitti yleisöltä kunnon aplodit.

Mutta nyt on aika lähteä tapaamaan myös joitain vanhoja tuttuja. Tänä iltana on nimittäin Attacin 10-vuotissynttärijuhlat. Sen verran on aikaa siitä, kun Attac sai alkunsa Ranskassa. Viides Euroopan sosiaalifoorumi on oiva paikka skoolata synttärisankarille!

Maria Manner

Ei kommentteja: