maanantai 14. heinäkuuta 2008

Poliittinen ja sotilaallinen mutta ydinvapaa EU. Avoin kirje Attacille.

Tervehdys,

toivotan hauskaa ja antoisaa kesää ja kesälomaa! Kesän vietto on minun kannaltani toistaiseksi sujunut varsin mukavasti paitsi että Ilo-kissa (Uni-kissan veli) on ollut kohta viikon kateissa, mikä on hieman stressaavaa.

Sitä minä kuitenkin haluaisin kysyä, että miksi arvioni Irlannin kansanäänestyksestä diskattiin Suomen Attacin Hienkanjyvät-lehdestä?

Uskon, että se johtuu mielipiteestäni, ts. siitä, että kannatan Euroopan poliittista ja sotilaallista mutta ydinvapaata unionia.

Artikkelini Irlannin kansanäänestyksestä voi silti lukea saksaksi "Die andere Zeitungista", ruotsiksi Hufvudstadsbladetista (myös tässä) ja englanniksi Spinelli's Footsteps-blogista. Viimeksi mainitussa on myös pari aiheeseen liittyvää keskustelupuheenvuoroa.

Perustelin äskettäin EU-kantaani yhdessä esitelmässa ja ilmaisin sen myös allekirjoittamalla Saintesin vetoomuksen.

Muuten, kuluvan heinäkuun aikana Attacin 10 periaatetta on uudelleen esillä, koska sen jatkeeksi suunnitellaan "follow-up paper". Onko seurantapaperin luonnos jo käsittelyssä Suomen Attacissa?

Follow-up paperia ei ole näkynyt paljon missään, ei edes Attacin eurooppalaisella sähköpostilistalla (attac-convention), joka on olemassa juuri EU-periaatekeskustelua varten.

Joka tapauksessa Euroopasta ja EUsta keskustellaan neljän peräkkäisen aamupäivän aikana Euroopan Attacin kesäyliopistossa, Saarbrückenissä, 1.-6. elokuuta.
What Kind of Europe Should We Build-seminaarissa. Osallistun seminaarin valmisteluihin Michel Christianin (Lyon) , Siegfried Bernhauserin (Wien) ym:den kanssa.


Ystävällisin terveisin,

- Mikael Böök

1 kommentti:

Mikael Böök kirjoitti...

Hiekanjyvät-lehden toimittajat vakuuttavat, että juttuni jäi pois numerosta 2/2008 vain siksi ettei sitä ehditty suomentaa. Uskon heitä.

Saman lehden raportin mukaan Heikki Patomäki haluaisi, että EU:ta kehitettäisiin osana globaalia kokonaisuutta mikä edellyttäisi demokratisaatiota koko maailmassa ja "uusien maailmanpoliittisten tilojen avaamista". Tästä voisi jatkaa keskustelua.